L’etiqueta #ésmaó s’estén a la xarxa contra el canvi del topònim per ‘Mahón’

  • El govern municipal de Maó (PP) farà una consulta sobre la denominació del municipi sense la possibilitat de votar l'actual i normativa

VilaWeb
Redacció
26.10.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Ajuntament de Maó, governat pel PP, es proposa de canviar la denominació oficial del municipi per imposar l’espanyol ‘Mahón’. La batllessa Àgueda Reynés pretén emmascarar el canvi amb una mena de consulta ciutadana, en què no es podrà votar el manteniment de la denominació històrica, catalana i normativa. L’oposició ciutadana a aquesta decisió es canalitza de moment a través de Twitter, sota l’etiqueta #ésmaó.

 

El consistori ha descartat absolutament que el municipi continuï denominant-se Maó després de la presumpta  consulta, que no es farà fins l’any vinent. De fet, Maó és l’única denominació legal segons la Llei de Normalització Lingüística balear, aprovada, justament, pel Partit Popular.

La batllessa proclama que té la voluntat de ‘recuperar sempre i en tot cas Mahón’, però no detalla quines alternatives es podran votar. Ara, l’entitat espanyolista Iniciativa Cívica Mahonesa vol que s’imposi la denominació ‘Mahón-Mahó’, però la batllessa s’inclinaria, si de cas, per ‘Mahón-Maó’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any