Macias tem que la UE desviï el corredor mediterrani cap a Madrid

  • Un ramal secundari d'aquest eix baixarà fins a València, però deixarà fora Alacant, com ja va avançar VilaWeb

VilaWeb
Redacció
15.10.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diputat de CiU al congrés espanyol Pere Macias va expressar ahir el temor que la UE donés prioritat a un corredor mediterrani que es desviñes cap a Madrid, i que d’allà baixés fins a Algesires. Aquest és el projecte que té entre mans la Comissió Europea, tal com va avançar VilaWeb. Segons Macias, això només s’explica perquè la UE és ‘un club d’estats’ i, tot i que donen la raó als plantejaments favorables al corredor, ‘acaben fent cas a l’estat espanyol quan demana que el traçat prioritari passi per Madrid’.

‘Es pot donar la paradoxa que el Corredor Mediterrani acabi passant per llocs com Manzanares, Còrboba, Madrid, Alcázar de San Juan o Saragossa’, va lamentar Macias, que va afegir que ‘això és el que ens diu el nas i algun document que s’ha filtrat darrerament’.

Segons aquest projecte, el corredor mediterrani reivindicat pels governs, les institucions i entitats del País Valencià, Catalunya i les Illes quedaria com un ramal secundari de l’eix principal, el qual baixaria fins a València i que deixaria Alacant despenjat.

Si això es confirma, va dir Macisa ahir en declaracions a VilaWeb, ‘es veurà una vegada més quina és la voluntat real del govern espanyol; és a dir, que tot passi per Madrid, per sobre de criteris econòmics i de creixement’. En una situació de crisi com l’actual, no es pot restar competitivitat al corredor més competititiu, segons els estudis de tothom, va explicar. I va afegir: ‘Els corredors han de tenir entrada i sortida, en tots dos sentits; no serà just ni suficient si s’acaba fent un corredor fins a València o, en el millor dels casos, fins a Cartagena’.

La decisió oficial i definitiva l’anunciarà l a comissió el dimecres 19 d’octubre vinent.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any