L’Obra Cultural convoca assemblees per la llengua a tots els pobles i barris de Mallorca

  • Valora molt negativament les decisions preses pels nous governs balear i insular en matèria lingüística

VilaWeb
Redacció
11.10.2011 - 17:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de l’Obra Cultural Balear, Jaume Mateu ha anunciat avui les primeres mobilitzacions que farà l’entitat a favor de la llengua des del canvi de govern. Mateu ha valorat molt negativament les decisions en matèria de llengua preses per les institucions governades pel PP. 

Mateu ha desgranant les decisions del govern contra la llengua: la desaparició de les direccions generals de Política Lingüística; la desaparició del cos de correctors lingüístics d’IB3, provocada pel no pagament del conveni que tenia l’ens públic amb la UIB; la reducció del projecte de dinamització lingüística de Palma, de deu a tres persones; l’avantprojecte de la Llei de la Funció Pública, que vol imposar el castellà com a única llengua obligatòria; la retirada de subvencions ja concedides a les entitats que treballen per la llengua catalana; l’anunci de la derogació del decret de mínims; la congelació dels programes de reciclatge de català per als professors; l’anunci que IB3 passarà a ser bilingüe, sense que ho passin a ser les televisions d’àmbit estatal que es veuen a les Illes; i la retirada de subvencions a les revistes en català i als programes de dinamització lingüística i d’integració dels nouvinguts.

A més, segons Mateu, el PP ha creat, amb les seves declaracions negatives i menyspreatives envers la llengua, un ambient contrari al seu ús i al dret que tenen els ciutadans a fer-la servir.

Mateu ha anunciat que l’entitat té preparada la seva primera iniciativa de resposta. Consistirà en l’organització d’assemblees per la llengua a tots els pobles de Mallorca i a tots els barris de Palma. Es tracta, segons el president de l’entitat, de reunions informatives i participatives, obertes a tothom, per explicar què impliquen els retrocessos impulsats des de les institucions i qui en surt perjudicat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any