Els indignats tornen al centre de Barcelona per denunciar les detencions

  • Els mossos van detenir ahir els identificats pels aldarulls del 15 de juny al parlament · Felip Puig diu que els mossos obeeixen ordres judicials

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
04.10.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els indignats es van concentrar ahir al vespre a la plaça de Catalunya de Barcelona contra les detencions pels atacs del 15 de juny al parlament (vídeo). A sobre, van anunciar una ‘querella col·lectiva’ contra el conseller d’Interior, Felip Puig, i alguns responsables de la policia per l’actuació del 27 de maig a la plaça de Catalunya. Així ho va explicar el portaveu de la comissió penal del moviment, Andrés García, al principi de la concentració que després va fer cap a la plaça de Sant Jaume per la Rambla.

Els manifestants, després de baixar per la Rambla i pel carrer de Ferran, van arribar a la plaça de Sant Jaume sense grans incidents. Pel camí, van escandir consignes com ara ‘Jo també era al parlament’ i ‘Foc al parlament’. A l’alçada del Liceu, alguns manifestants van fer pintades a la porta del teatre, com ‘Foc al parlament’.

Els mossos d’esquadra van començar a detenir ahir al matí els identificats per ordre de l’Audiència espanyola. Segons Interior, als detinguts, que són una vintena, aniran a comissaria, on rebran la citació judicial, i després els deixaran anar. El jutge Eloy Velasco va obrir una investigació sobre els incidents del parlament, quan els manifestants van provar d’impedir que els diputats hi entressin, i va demanar a la fiscalia que li enviés els enregistraments dels fets.

Quant al conseller d’Interior, Felip Puig, va explicar que la detenció dels identificats es limitava a obeir ordres del jutge. De fet, va dir, tant la tramesa dels dossiers a l’audiència com les actuacions fetes han estat decidides pels jutges.

El magistrat els encausa per un delicte contra ‘alts organismes de l’estat’, pels ‘actes de força, intimidació i amenaça’ als diputats catalans. El delicte és castigat amb penes de tres anys de presó a cinc.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any