Isaki Lacuesta guanya la Conxa d’Or al Festival de Sant Sebastià amb ‘Los pasos dobles’

  • Diu que 'la pel·lícula és com una successió de contes seguint la tradició oral'

VilaWeb
Redacció
25.09.2011 - 01:56

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Amb sorpresa. Així han rebut els nombrosos assistents al Festival de Cinema de Sant Sebastià l’anunci que l’últim film d’Isaki Lacuesta, ‘Los pasos dobles‘, ha aconseguit la Conxa d’Or a la millor pel·lícula. ‘A la gent li agraden les sorpreses. Sempre hi ha gent que no, que li molesten, però normalment a un li agrada provar coses noves’, ha dit el cineasta gironí fent referència a la polèmica que ha suscitat el seu darrer film. Per Lacuesta, la cinta és ‘com una successió de contes que en comptes d’acabar es van encadenant’, com afirma que passa a la tradició oral. ‘La pel·lícula ‘Los pasos dobles’ és petita, necessita reflexió, pair-la i entendre-la’, ha insistit, i confia que el públic la rebrà bé.

Isaki Lacuesta ha insistit, com ja va fer el dia de l’estrena al certamen, que el film forma part del gènere ‘de les caixes de sorpreses’, on cada seqüència és com una ‘petita pel·liculeta que se succeeix’. ‘Pots gaudir sensorialment de cada seqüència i si la veus una segona vegada començaràs a trobar-hi les relacions’, ha explicat. 

El cineasta ha dit que ‘Los pasos dobles’ és un film ‘molt petit’, fet que pot captivar un determinat públic. El film s’ha rodat a Mali, un país que en paraules de Lacuesta ‘passa moments difícils’. ‘Probablement, l’últim ingrés ha estat la pel·lícula’, ha reblat. Per això ha explicat que hi tornaran aviat per a ensenyar i poder gaudir del film tots junts.

De fet, els endevins del país dogon ja els donaven ‘bons auguris’ i Lacuesta ho ha reconegut: ‘L’han encertat a la perfecció!’ 

Isaki Lacuesta ha rebut el premi visiblement dolgut per la divisió entre la crítica que va tenir en la seva presentació oficial. ‘La Conxa d’Or serà important per a la pel·lícula, per a tenir més espectadors.’ Entén que el premi, doncs, permetrà a la cinta tenir més recorregut. 

‘Fins ara he estat molt protegit. Les crítiques em deixaven bé, tenia poc públic i guanyàvem premis discrets. Això fa que siguis com simpàtic i caiguis bé a la gent. Ara suposo que hi haurà gent que ens començarà a fotre hòsties de debò’, s’ha lamentat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any