Putin i Medvédev tornaran a canviar-se els càrrecs de president i primer ministre

  • Putin anuncia que es presentarà per a ser president, substituint Medvédev, i aquest que es presentarà a primer ministre, substituint Putin

VilaWeb
Redacció
24.09.2011 - 13:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president rus, Dimitri Medvédev, ha proposat avui l’actual primer ministre, Vladímir Putin, com a candidat del partit Rússia Unida per a les eleccions presidencials de 2012. Putin, al seu torn, ha donat suport que Medvédev encapçali les llistes del partit per a les legislatives, de manera que Medvédev es perfila com a futur primer ministre, en substitució de Putin.

‘Considero que el més adequat és que el congrés doni suport al líder del partit, Vladímir Putin, com a candidat presidencial’, ha afirmat Medvédev durant el congrés de Rússia Unida que es fa avui a Moscou, segons que informa la cadena russa Russia Today.

Putin, al seu torn, ha proposat Medvédev com a cap de llista de Rússia Unida per a les eleccions legislatives que es faran al desembre. El mateix Putin ha assegurat que ell i Medvédev havien acordat aquesta decisió ‘fa molt de temps’.

Medvédev, per la seva banda, ha acceptat encapçalar la llista per a les legislatives de Rússia Unida i ha explicat que ja es va parlar de la decisió ara anunciada ‘quan s’acabava de formar el tàndem’. Putin, president de Rússia entre 2000 i 2008, va secundar el seu delfí, Medvédev, arran de la impossibilitat constitucional de presentar-se a un tercer mandat precisament el 2008, en què van intercanviar els càrrecs, amb una clara intenció de perpetuar-se en el poder.

Que no hàgim revelat públicament la nostra posició durant tant de temps és per una qüestió de conveniència política i pel caràcter polític del nostre país. Espero que els nostres ciutadans ho comprenguin’, ha declarat Putin.

L’actual primer ministre i ex-president ha destacat que no és tan important els llocs que ocupin. ‘És molt més important què fem, els resultats que obtenim i l’opinió dels ciutadans.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any