El col·lectiu de presoners bascos referma el compromís amb la pau

  • S'afegeix a l'Acord de Gernika, signat per desenes de forces polítiques, sindicats i socials basques demà fa un any

VilaWeb
Redacció
23.09.2011 - 19:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Col·lectiu de Presoners Polítics Bascos (EPPK) ha enviat un comunicat als diaris Gara i Berria per a anunciar que s’adhereix a l’Acord de Gernika (vídeo), signat el 25 de setembre de 2010 per desenes de forces polítiques, sindicats i socials basques per a impulsar un escenari de pau i de solucions per al País Basc.

El comunicat arriba el dia abans de la manifestació que ha de recórrer els carrers de Bilbao per a reclamar la llibertat dels presoners.

El desembre de l’any passat, el col·lectiu de presoners ja va afirmar l’aposta pel procés democràtic perquè es basa en ‘reflexions profundes, debats amplis i decisions polítiques’. El col·lectiu diu ara que l’Acord de Gernika s’ha convertit en la referència per a la construcció d’un escenari democràtic.

‘Per damunt dels límits i els obstacles dels estats que ens tenen captius. l’EPPK manifesta el compromís ferm per a impulsar el procés democràtic’, es diu al comunicat.

‘Un pas important’

El portaveu del govern espanyol, José Blanco, ha qualificat l’anunci dels vuit-cents presoners d’ETA de sumar-se a l’Acord de Gernika com ‘un pas important i inèdit’, però ‘no definitiu’. ‘El govern entén que som davant un fet inèdit, la primera vegada que s’ha produït per part dels presos d’ETA, però no és el pas definitiu, el que desitja el govern i tota la societat, que anunciï la desaparició de la banda terrorista.’ Per la seva banda, el candidat del PSOE a les eleccions generals, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha fet una valoració positiva del comunicat i ha afirmat que es tracta ‘d’un pas més cap al final d’ETA.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any