Manuel Castells, guardonat amb la medalla Erasmus de l’Academia Europaea

  • L'associació li'n realça l'estudi sobre la transformació de la societat

VilaWeb
Redacció
21.09.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El catedràtic i director de l’IN3 de la UOC, Manuel Castells, rebrà avui a París la medalla Erasmus 2011 de l’Academia Europaea, a la seu de la UNESCO. És un reconeixement de la seva trajectòria científica internacional i de la seva contribució a la cultura. El jurat de la secció de ciències socials d’aquesta associació recalca ‘el seu treball brillant i extens sobre la transformació de la societat per la revolució de les tecnologies de la informació i la comunicació’.

 

’Academia Europaea, fundada el 1988, és una associació no governamental d’acadèmics d’humanitats, lletres i ciències per a promoure l’educació i la recerca interdisciplinària a Europa i assessorar sobre aquestes matèries les institucions, els governs i les agències europees. Actualment agrupa uns dos mil tres-cents intel·lectuals i investigadors, trenta-vuit dels quals han obtingut el premi Nobel essent membres del l’Acadèmia.

Castells és membre del Consell de Govern de l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia, a més de catedràtic emèrit de Sociologia i de Planificació Urbana i Regional de la Universitat de Califòrnia de Berkeley.

Autor d’obres diverses, la de més anomenada és ‘L’era de la informació: economia, societat i cultura’, un estudi de referència sobre la repercussió que tenen les tecnologies de la informació i de la comunicació al món, traduït a vint-i-dues llengües. El seu últim llibre és ‘Comunicació i poder’ (Editorial UOC, 2010).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any