Mollerussa, seu del Dia de les Seleccions Catalanes

  • Crida a la defensa de l'escola catalana, durant la celebració de la Diada

VilaWeb
Redacció VilaWeb Mollerussa
12.09.2011 - 06:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Marc Solsona, alcalde de Mollerussa, va aprofitar l’acte de commemoració de l’Onze de Setembre, la Diada Nacional de Catalunya, per anunciar que la capital del Pla d’Urgell serà la seu d’enguany del Dia de les Seleccions Catalanes, que tindrà lloc el 8 d’octubre. Fou la cloenda d’un acte més reivindicatiu que mai on des del glossador de la Diada, el mollerussenc Miquel Àngel Cullerés, director territorial d’Ensenyament a Lleida, fins els representants de les entitats que van intervenir van fer una crida a la defensa de l’escola catalana, amb concentració avui dilluns a les set de la tarda.

Miquel Àngel Cullerés va dir que és cosa de tots “defensar la idiosincràsia de ser català”. Va afegir que vivim un moment “social i polític delicat” amb les sentències del TC i del TSJC. De la d’aquest, que afecta a la Llei d’Immersió Lingüística, va voler “destacar el suport del món educatiu i de la societat a l’escola catalana”. Va afegir que el segle XXI és “difícil” per mantenir la identitat i que cal trobar un projecte nacional que “convidi a integrar”. I va tancar dient que, Catalunya, “com qualsevol país té dret a decidir el seu futur”.

Per la seva part Marc Solsona va parlar tant a nivell personal en que es va declarar “indignat amb les persones o entitats jurídiques que no em permet créixer o decidir el meu futur”. Com alcalde, on va dir de “recuperar el lideratge i prestigi” de Mollerussa i va “agrair la immensa comprensió amb l’Ajuntament” per part de la ciutadania envers les retallades pressupostàries al consistori.

A l’acte també hi van intervenir representants de les Colònies de la Parròquia de Sant Jaume, de la Colla dels 50 i de l’Orfeó Renaixença que van fer una crida a la defensa de l’escola catalana i de la identitat nacional. Tots just l’Orfeó fou l’encarregat d’acompanyar musicalment l’acte en que les diferents entitats locals van fer l’ofrena floral al Monument a la Senyera. També ho van fer els partits amb representació municipal al consistori, tret del PP, tot i que hi era a l’acte.

Després d’aquesta commemoració, es va fer un dinar de Germanor i una ballada de sardanes.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum de Mollerussa.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any