Fabra es compromet a impulsar un llibre d’estil en català per a les administracions

  • Per primera vegada un president de la Generalitat assisteix a un acte de l'Acadèmia

VilaWeb
Redacció
09.09.2011 - 15:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat valenciana, Alberto Fabra, s’ha compromès avui a impulsar en col·laboració amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua un llibre d’estil en català per a les administracions públiques, com a guia per als documents i escrits de les diferents institucions. Fabra ho ha dit durant el discurs posterior a la presa de possessió dels nous acadèmics de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. Per primera vegada el president de la Generalitat ha assistit en un acte d’aquesta institució al llarg dels deu anys d’història.

Fabra ha presidit la presa de possessió dels dos nous acadèmics, Miquel Navarro i Eduard Mira, en un acte institucional que ha clos amb un discurs íntegrament en català i en el qual ha demanat la col·laboració a l’Acadèmia per elaborar un llibre d’estil per a les administracions públiques.

Ha dit que aquest llibre hauria de ser una guia normativa per a la redacció de textos de totes les institucions i ha assegurat que manté el compromís personal i el del seu govern ‘per a l’ús normal de la nostra llengua en tots els àmbits per poder preservar un idioma que ens identifica com a poble’.

La presidenra de l’Acadèmia, Ascensió Figueres, ha destacat durant el seu discurs que els deu anys de la institució són ‘fruit d’un ampli consens institucional nascut al sí de les Corts Valencianes’ per tal de ‘treure la llengua del debat partidista quotidià per tal que fora objecte d’un debat seré’.

La presidenta ha posat com exemple les Normes de Castelló de 1932 i ha dit que són el referent de la normativització del valencià i una ‘lliçó moral de generositat i cerca del bé comú’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any