Jocs Populi: Carcassonne

  • Nou capítol del programa setmanal de jocs, presentat per Oriol Comas Coma · Carcassonne és un joc que ha fet sensació des que va sortir, el 2001

VilaWeb
Redacció
02.09.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Carcassonne, un joc basat en la vila fortificada occitana, ha esdevingut un dels més populars des que va aparèixer, l’any 2001. En aquest nou capítol del programa setmanal Jocs Populi l’Oriol Comas ens en dóna més detalls: ‘És un joc per a aquells qui tenen ganes de pensar una mica, tenen un bon pensament espacial i són amics de caragolar una mica els adversaris’.

El creador, Klaus-Jürgen Wrede, va guanyar el premi Spiel des Jahres el primer any d’haver sortit al mercat. Segons Comas, el joc pot esdevenir una icona del segle XXI, com el Tetris ho fou del final del segle XX. Pensat per a jugar-hi a partir dels vuit anys, hi poden participar de dos jugadors a cinc. La durada del joc és d’uns quaranta-cinc minuts. I té un preu aproximat de vint euros. Enguany n’ha sortit al mercat l’edició catalana.

El tauler de joc, que representa un paisatge medieval amb ciutats, camins i monestirs, es va construint a mesura que avança el joc. Sobre el tauler, s’hi col·loquen unes figures que en anglès s’anomenen ‘meeples’ i que en català podem anomenar ‘homenets’. El control del territori, ciutats, monestirs, camins, etc. és el què del joc, i guanya qui suma més punts ocupant aquests espais.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any