Finalitza el termini per pagar les multes d’ACPV

  • El canvi a la Generalitat obre un escenari més esperançador

VilaWeb
Redacció
22.08.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El termini per pagar les multes que la Generalitat va imposar a Acció Cultural del País Valencià pels repetidors de TV3 ha acabat. Això vol dir que, a partir d’avui, el govern pot fer arribar l’expedient sancionador contra l’entitat a l’Agència Tributària perquè cobri les multes o bé, arribat el cas, embargui els comptes corrents i els béns de l’entitat.

En aquest temps, ACPV ja ha pagat 300.000 euros que ha recollit a través d’un suport popular inaudit. La xifra total de la multa, però, passa dels 600.000 euros, i sembla complicat que pugui pagar el que queda de cop.

Tanmateix, el canvi de govern ha obert un escenari que pot ser més esperançador, tenint en compte que el nou president de la Generalitat Valenciana s’ha mostrat sempre a favor de l’emissió de TV3 al País Valencià i fins i tot va votar a favor de la Iniciativa Legislativa Popular ‘Televisió sense fronteres’. De fet, les mobilitzacions més importants contra el tancament de TV3 van ser a Castelló, on Fabra governava.

Cal esperar, doncs, si Fabra es disposa a dialogar i arribar a un acord, mostrant una manera de fer diferent a la de Francisco Camps, tal com li reclamava dissabte el portaveu de Compromís, Enric Morera, que va demanar-li que anul·lés les multes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any