El govern britànic es planteja de prohibir l’ús de xarxes socials durant els aldarulls

  • Diu que treballa amb policia i proveïdors per aturar que les xarxes es facin servir per a actes de violència i desordres públics

VilaWeb
Redacció
11.08.2011 - 16:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El primer ministre britànic, David Cameron, ha anunciat que treballava amb la policia, els serveis d’espionatge i la indústria de les comunicacions per prohibir l’accés a les xarxes socials a qui les faci servir per actes de violència i desordres públics. ‘Tothom que ha vist els actes horribles ha quedat sorprès per com es van organitzar a través de les xarxes socials’, ha dit Cameron, i ha afegit que ‘la lliure circulació d’informació’ tan podia fer-se servir ‘per bé o per mal’. Per això diu que miraran de prohibir que la gent es comuniqui a través de Twitter, Facebook o el xat de BlackBerry quan tinguin indicis que ‘planifiquin violència, desordres o crims’.

A més a més, Cameron ha demanat a Twitter i Facebook que retirin les imatges i vídeos que mostrin actes de vandalisme a Anglaterra.

La policia ja ha fet unes quantes detencions a través d’informació aconseguida per les xarxes socials. De fet, Blackberry ja va dir que col·laboraria amb Scotland Yard en les inestigacions després de saber-se que molts dels responsables dels disturbis havien fet serivr el xat privat del mòbil per comunicar-se.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any