Las Provincias i El Mundo s’afegeixen a la pressió a Camps

  • Critiquen l'estratègia seguida pel president i li demanen que s'expliqui i que dimiteixi si accepta la culpabilitat

VilaWeb
Redacció
20.07.2011 - 12:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Des del moment que el jutge Flors va anunciar l’obertura de judici oral a Francisco Camps, els dirigents del PP espanyol han pressionat Camps perquè pagui la multa i miri d’evitar així l’impacte mediàtic de seure al banc dels acusats en el judici. Avui la  pressió ha augmentat des d’àmbits pròxims al PP, com els que representen els diaris El Mundo i Las Provincias, que han brindat sengles editorials molt durs contra Camps, qüestionant l’estratègia de pagar i acceptar així la culpabilitat; consideren que és incompatible el manteniment del càrrec de president amb l’assumpció de culpabilitat.

A l’editorial ‘Dar explicacions y pedir perdón’, el diari dretà Las Provincias demana a Camps que doni explicacions a la ciutadania per l’escàndol i que aclareixi quina és la vinculació amb els responsables de la trama Gürtel. ‘Camps hauria de comparèixer davant dels mitjans de comunicació per  sotmetre’s sense cap limitació de temps a totes les preguntes que els periodistes considerin oportunes, sense entrebancs, i fixar una versió definitiva d’aquest assumpte’.

El Mundo va més enllà, i en l’editorial ‘Molt Honorable delincuente y mentiroso?’, avisa que si Camps paga per evitar la vista oral del judici s’arribaria a una situació inèdita a la democràcia, perquè Camps, essent president, hauria admès la culpa d’un delicte i hauria mentit, perquè fins ara havia dit que s’havia pagat els vestits. Per El Mundo, aquesta situació és incompatible amb mantenir el càrrec.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any