Zapatero i Berlusconi demanen calma per a aturar la crisi del deute

  • El president espanyol fa una crida als països de la zona euro perquè ajudin Grècia

VilaWeb
Redacció
12.07.2011 - 15:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del govern espanyol, José Luis Zapatero, ha culpat de la situació crítica que s’ha viscut aquest matí a la decisió d’implicar el sector privat al rescat grec. Berlusconi ha defensat la solidesa de la banca italiana i avisa que el problema de la crisi de confiança és europeu i no només italià. 

Zapatero ha demanat a tots els països de la zona euro que es comprometin, en especial ‘els països poderosos’, en el que ha semblat una referència a Alemanya. Zapatero ha dit que cal ‘una resposta europea, ferma, articulada, clara i ràpida’ als atacs al deute. 

El president del Consell Europeu, Herman Van Rompuy, ha afirmat que els membres s’han compromès a fer ‘el que faci falta’ per l’estabilitat. Van Rompuy ha dit que és urgent actuar per evitar el perill de contagi. Van Rompuy estudia convocar una cimera extraordinària divendres per a tractar, amb els líders dels països de la zona euro, l’empitjorament del deute. El president del Consell Europeu ha vist amb bons ulls el paquet de mesures de Zapatero.

El primer ministre italià, Silvio Berlusconi, ha defensat la solidesa dels bancs italians i la capacitat del país de controlar els comptes públics. Berlusconi ha assegurat que l’actual crisi de confiança d’alguns països de l’eurozona afecta l’euro: ‘La crisi de confiança dels mercats financers que afecta a Itàlia és una amenaça que es refereix a tots, a la mondea comuna, el signe més concret de la unitat d’Europa’.

‘Cal eliminar qualsevol dubte sobre l’eficàcia i credibilitat de l’ajust, però també hem de treballar per eliminar obstacles que impedeixen el creixement de la nostra economia’, ha dit Berlusconi. El primer ministre ha destacat la solidesa dels bancs italians i la disposició del govern a ajudar-los en la capitalització.


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any