Detenen l’ex-cap de premsa de Cameron i ex-director del ‘News of the World’, Andy Coulson

  • La detenció s'esdevé poca estona després de l'anunci del primer ministre britànic d'encarregar una investigació sobre les escoltes il·legals del diari sensacionalista

VilaWeb
Redacció
08.07.2011 - 12:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Poc després que el primer ministre britànic, David Cameron, hagi anunciat que ordenarà una investigació pública sobre el ‘vergonyós’ escàndol de les escoltes telefòniques de News of the World, la policia ha detingut Andy Coulson, ex-director del diari sensacionalista de 2003 a 2007 i ex-cap de premsa del mateix Cameron fins el gener passat. Se l’acusa per presumptes delictes de corrupció i interceptació de telèfons mentre era director del diari del magnat de les comunicacions Rupert Murdoch.

Anteriorment a la detenció, Cameron havia dit en conferència a la residència oficial de Downing Street que el sistema de regulació de la premsa actual no ha funcionat i que la Comissió de Queixes ha fracassat.

Tancament de ‘News of the World’

News Corporation, el grup mediàtic del magnat australià Rupert Murdoch, va anunciar ahir que tancarà el diari sensacionalista més venut a la Gran Bretanya, ‘News of the World’, arran de les acusacions contra aquest diari amb més d’un segle i mig d’història d’haver fet escoltes telefòniques il·legals a particulars, personatges famosos i polítics per a obtenir exclusives.

La policia ja ha identificat quatre mil possibles víctimes de les escoltes del diari, entre les quals hi ha famílies de l’atemptat del 7 de juliol de 2005 a Londres.

Estratègia de Murdoch?

Al bloc MediaFile de l’agència Reuters, Alison Frankel apunta una possible maniobra amagada de Rupert Murdoch i News Corporation rere la decisió de tancar pròximament el diari ‘News of the World’. Frankel assegura que, segons la llei britànica, amb el tancament d’un diari els propietaris no són obligats, legalment, a conservar-ne els arxius. Això obriria la porta als actuals propietaris del diari qüestionat a destruir tota la documentació que vulgui.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any