Google: nou intent d’assalt a Facebook

VilaWeb
Redacció
29.06.2011 - 11:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Google va presentar batalla al gegant de les xarxes socials Facebook amb el llançament, l’any passat, de Google Buzz, un afegitó al seu programa de correu Gmail que el convertia en un servei social semblant a Facebook, en algunes funcions. Però Buzz no ha arribat a fer la més mínima ombra al portal de Mark Zuckerberg, com no n’hi havia fet Wave el 2009, l’evolució enriquida i ‘socialitzada’ del correu electrònic que Google va desactivar l’estiu passat. Tot i aquests fracassos en el terreny de les xarxes socials, el cercador californià no desdiu i continua plantant cara a Facebook en el seu terreny. Aquesta setmana ho intenta amb un nou servei, Google+.

Google+ (presentació interactiva i vídeo introductori) és, ras i curt, el projecte de xarxa social més ambiciós de Google, amb què pretén ‘unir persones, però sense la rigidesa de les actuals eines d’internet’. El propòsit no és d’esgarrapar clientela a Facebook i prou, sinó també a la resta de grans noms del portal més social. Per això Google ha basat el nou servei, que de moment s’ha llançat en fase de prova i únicament per invitació, en tres grans eines socials: Circles, Sparks i Hangouts.

A Cercles (vídeo) es formen, intuïtivament, grups d’usuaris per a poder ‘compartir les coses adequades amb les persones adequades’. Se’n poden obrir d’usuaris (amics, familiars, companys de feina…) i compartir continguts específics amb cadascun d’aquests grups.

Interessos (vídeo) és un potent cercador de continguts compartits capaç de cercar vídeos, articles i apunts de blocs que pensa que poden agradar a l’usuari perquè, quan tingui una mica de temps, tingui ‘alguna cosa per a mirar, llegir i compartir’.

I amb les Cites (vídeo) ‘les trobades espontànies arriben a la web per primera vegada’.

Google+ també brinda algunes funcions que fan més fàcil carregar fotos del mòbil a la web (vídeo) i que milloren i simplifiquen les converses en grup (vídeo).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any