El govern espanyol elimina el límit de 110 km/h en autopistes i autovies

  • Des d l'1 de juliol s'hi podrà tornar a circular a 120 km/h · La decisió es justifica per la baixada del preu del petroli

VilaWeb
Redacció
24.06.2011 - 14:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El consell de ministres espanyol ha decidit aixecar el límit de velocitat màxima en autopistes i autovies a 110 km/h, una limitació aprovada el 25 de febrer passat en el marc d’un pla d’estalvi energètic que tenia per objectiu reduir el consum de benzina, encarida aleshores per la crisi als països del nord de l’Àfrica. Des de l’1 de juliol, doncs, es podrà tornar a circular a 120 km/h per aquestes vies. El govern justifica la decisió d’avui per la davallada actual del preu del petroli.

‘Les circumstàncies han canviat’, ha dit el portaveu del govern, Alfredo Pérez Rubalcaba, que ha afegit que els estudis de què disposa apunten que el preu del petroli continuarà baixant i, per tant, és ‘raonable’ apujar el límit de velocitat a 120 km/h.

Efectes positius

La mesura aprovada el 25 de febrer haurà estat en vigor solament del 7 de març al 30 de juny, malgrat que el govern espanyol considera que ha tingut uns quants efectes positius: les multes de trànsit imposades per mitjà de radars fixos han caigut significativament, s’han reduït els accidents i s’han estalviat uns quatre-cents cinquanta milions d’euros en el consum de petroli.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any