Àngel Martí: ‘Esperem que el nou conseller obri el diàleg i recapacite’

  • El gerent d'Escola Valenciana comenta el nomenament de José Císcar, el nou conseller d'Educació

VilaWeb
Redacció
22.06.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El nou conseller d’Educació, José Císcar, el coneixem de fa anys perquè va ser batlle de Teulada (Marina Alta) i sabem que és coneixedor de l’ensenyament en valencià i de l’èxit d’aquest model educatiu. Mentre ell va ser batlle de Teulada, hi vam fer les Trobades d’Escola Valenciana i sempre va ser receptiu a l’ensenyament en valencià. Com a batlle va respectar i valorar el model actual.

Com a nou conseller, Císcar ha de retirar el decret de Font de Mora i obrir una taula de diàleg amb el sector. Esperem que aporte el seu tarannà dialogant i favorable a la conselleria. La setmana vinent tindrà la primera oportunitat de demostrar el canvi en una taula sindical que es farà el 29 de juny. A més, també rebrà l’informe de les universitats valencianes que és un rebuig contundent del model proposat pel seu antecessor.

Císcar ha de recapacitar sobre què ha passat i adonar-se que no hi ha cap institució, fora del Consell, que considere oportú d’impulsar el nou model proposat per Font de Mora, que implicava posar fi al valencià a l’escola. Esperem, doncs, que el nou conseller òbriga el diàleg i recapacite.

 

Àngel Martí, gerent d’Escola Valenciana

(Opinió telefònica recollida per VilaWeb.)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any