Persones del món acadèmic i cultural signen ‘contra la criminalització dels indignats’

  • Han fet públic un manifest en què donen suport a les protestes · Oliveres ha dit avui que potser s'havia equivocat en les seves declaracions i que, si era així, es disculpava

VilaWeb
Redacció
18.06.2011 - 16:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Més de 250 persones del món universitari, artístic i de la cultura han signat un manifest per condemnar ‘la criminalització mediàtica i política’ del moviment dels indignats. El document, titulat, ‘Contra la persecució i criminalització de la democràcia. En suport a la dignitat de la indignació’, s’ha presentat avui i entre els signants hi ha els professors Vicenç Navarro, Paco Fernández Buey, Jordi Borja o Miren Etxezarreta; el periodista Xavier Montanyà; l’actriu Carme Sansa; l’escriptor Julià de Jòdar; el músic Paco Ibáñez; l’escriptora i periodista Mercè Ibarz; l’activista Gabriela Serra, del centre d’investigació per la Pau J.M.Delàs; i més.

El manifest afirma que les protestes d’aquests últims dies ‘són una mostra del profund malestar davant del perill de ruptura social’. Pel que fa als aldarulls de dimecres davant del Parlament de Catalunya, el text diu que ‘a partir d’un incidents totalment condemnables’ s’ha estigmatitzat ‘una protesta que ha assenyalat els principals problemes del nostre país fora dels consensos i polítics mediàtics imperants’. Així, condemnen ‘la criminalització mediàtica i política que pren la part pel tot’ i afirmen que ‘la protesta i la revolta han estat bases constitutives de la conquesta de les nostres llibertats’ i que ‘la seva criminalització i persecució només poden ser el pròleg de la seva pèrdua’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any