La policia carrega en la concentració davant les Corts Valencianes

  • Hi ha cinc detinguts i diversos ferits · El diputat de Compromís Juan Ponce també ha rebut un cop

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
09.06.2011 - 13:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La policia espanyola ha carregat contra els acampats que es concentraven de les Corts Valencianes per protestar coincidint amb el començamen avui de la vuitena legislatura. Cinc persones han estat detingudes, acusades de desordre, atemptat contra l’autoritat i lesions, i hi ha diversos ferits. Entre aquests hi ha el diputat de Compromís Juan Ponce, que ha rebut un cop de porra al braç.

Els acampats a la plaça de l’ajuntament de València van traslladar ahir al vespre la protesta davant de les Corts Valencianes, tenint en compte que avui s’hi feia la sessió de constitució de la cambra en el començament de la legislatura.

A primera hora del matí la policia ha fet fora les desenes d’acampats que encara hi havia i, després d’uns moments de tensió, els ha empès fora d’un cordó policíac, que els separava desenes de metres de les immediacions del Palau dels Borja (vídeo). Hi ha hagut una detinguda, que es resistia a marxar.

Tot això passava mentre dins de les Corts es duia a terme la constitució del plenari i s’elegia la mesa de la cambra. Quan ha acabat la sessió, el nombre de manifestants que s’aplegava en un dels carrers adjacents a la seu de les Corts, on hi havia un dels cordons policíacs per impedir que hi accedís ningú més, era més gran, d’uns dos-cents. La policia ha carregat contra els manifestants que volien passar el cordó: hi ha hagut cinc detinguts, acusats de desordre, atemptat contra l’autoritat i lesions, i nombrosos ferits.

El diputat de Compromís Juan Ponce, ferit al braç

Entre els ferits lleus hi ha el diputat de Compromís Juan Ponce, que, quan ha acabat la sessió a les corts, ha anat a acompanyar la seva família a la sortida. Quan ha vist la protesta i els moments de tensió amb la policia, ha anat a parlar amb els membres del seu partit, Els Verds-Esquerra Ecologista, que hi havia allà. I en aquell moment ha començat la càrrega i ha rebut un cop de porra al braç, per la qual cosa ha hagut de ser atès a la infermeria.

La diputada també de Compromís Mònica Oltra, en la seva qualitat d’advocada, s’ha ofert per assistir els detinguts en la protetsa. La diputada d’EUPV Marga Sanz ha qualificat d’injustificables les càrregues policíaques i ha defensat que els acampats es concentressin davant les corts per reclamar més democràcia.

D’una altra banda, la primera detinguda per desobediència i atemptat a l’autoritat ha quedat en llibertat.

Després, els manifestants han traslladat la protesta davant de la comissaria de la policia.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any