Mònica Oltra: ‘Amb Equo no cerquem referents, sinó gent amb qui mirar-nos als ulls’

  • La diputada de Compromís explica la voluntat de col·laborar amb la nova formació

VilaWeb
Redacció
06.06.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Veiem clar que des de Compromís hem de trobar una manera de col·laborar amb Equo i de fer visible eixa complicitat. La fórmula, encara no l’hem trobada, perquè Equo és encara un projecte, però sí que volem trobar la manera més adient de col·laborar-hi.

En la presentació feta a Madrid he explicat l’experiència de Compromís, de respecte de la pluralitat, no com un element accessori, sinó substancial, i la importància que té per a qualsevol projecte la diversitat territorial, lingüística i cultural de l’estat espanyol. Amb pedagogia hem d’anar dient aquestes coses. I s’ha d’agrair el fet que hagen apostat per nosaltres en les eleccions autonòmiques, i d’ací ve que hi haja anat.

Ara hem d’aconseguir fer visible la sintonia que tenim, que és molt gran, i hem de veure com hi donem forma, tenint en compte l’estret marge que ens deixa el sistema que tant ens encotilla. Hem de tenir la virtut de fer les coses quan siguen madures, perquè hi ha moltes esperances compartides.

I per això cal que ens mirem als ulls, cosa solament possible des d’un pla horitzontal, no vertical, que és com sempre s’han entès les relacions entre partits a l’estat espanyol. No cerquem referents, sinó gent amb qui mirar-nos als ulls.

Mònica Oltra

(Opinió telefònica recollida per VilaWeb.)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any