La societat civil valenciana exigeix la retirada del decret del Consell contra l’ensenyament en català

  • Entitats del sector educatiu, sindicats i partits donen suport al manifest i les mobilitzacions d'Escola Valenciana · A la reunió d'ahir hi van assistir alguns membres de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua

VilaWeb
Redacció
03.06.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Representants del sector educatiu, sindicats, partits polítics, entitats i institucions culturals donen suport al manifest (pdf) d’Escola Valenciana en favor de l’ensenyament en valencià i d’un model plurilingüe de concòrdia fet amb criteris pedagògics, que exigeix la retirada immediata de l’esborrany presentat per la Conselleria d’Educació (vídeo). Tothom s’hi pot adherir, al manifest.

‘El decret és un pas enrere en el camí del plurilingüisme i ataca greument el valencià a l’ensenyament. Agafa com a excusa un suposat plurilingüisme per a arraconar la nostra llengua a l’escola, i situa el Consell en unes actituds antivalencianes inacceptables’, va afirmar ahir Vicent Moreno, president d’Escola Valenciana. ‘La realitat del decret és que, de plurilingüisme, ben res; és una maniobra per a suprimir les línies en valencià, que són el model que millor ha funcionat des de l’aprovació de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià. És un text ple de desgavells i trampes per a reduir la presència del valencià i no s’ha fet amb cap criteri científic per a introduir la llengua estrangera.’

L’entitat va anunciar ahir un calendari de mobilitzacions que començarà demà amb les Trobades d’Escoles en Valencià d’Ibi (Alcoià) i Relleu (Marina Baixa) i prosseguirà amb una setmana d’accions que culminaran el 9 de juny, dia de constitució de les Corts Valencianes, amb concentracions a València, Castelló i Alacant. Les mobilitzacions s’allargaran fins que no es retiri el decret o, si cal, fins al curs que ve.

La mobilització més important serà el dia 9 de juny, dia de la constitució de les Corts Valencianes, amb concentracions a les set de la vesprada a la plaça de la Mare de Déu de València, a la Casa dels Caragols de Castelló de la Plana i als Serveis Territorials d’Educació d’Alacant.

A la reunió d’ahir, convocada per Escola Valenciana, hi van assistir representants de la Confederació Gonçal Anaya de pares i mares d’alumnes, la permanent de directors, la Intersindical-STEPV, CCOO PV, UGT PV, PSPV, Compromís, EUPV, ERPV, Ca Revolta, la Societat Coral el Micalet, Xúquer Viu, ACPV, sindicats d’estudiants, associacions de directors de primària i secundària, Col·lectiu de Professionals del Doblatge, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, l’Associació d’Editors del País Valencià, Benimaclet Viu i tot d’entitats i associacions, i alguns membres de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i dels rectorats de les universitats valencianes a títol individual.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any