Remei Gómez: ‘Els barris han de recollir el guant dels acampats’

  • Membre de la Xarxa Veïnal de la Ciutat Vella, creu fermament que el moviment ha de passar als barris

VilaWeb
Redacció
31.05.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El moviment dels indignats no va començar el 15 de maig a la plaça de Catalunya: ja feia temps que estàvem indignats, però el moviment ha estat l’espurna que ha encès la queixa de la gent que no sortia a l’espai públic. Ha aparegut la majoria silenciosa. Creiem fermament que són els barris que han de recollir el guant del moviment dels acampats. Amb l’acampada de la plaça de Catalunya molta gent ha començat a desvetllar-se i s’ha reforçat la lluita en favor del ciutadà.

Hem tingut contacte amb els acampats de la plaça de Catalunya i alguns de nosaltres hi hem participat. Ja vam donar suport al manifest i vam participar en la manifestació del 15 de maig. Des de la Xarxa Veïnal fa temps que lluitem per aconseguir una participació real i per redreçar el desvirtuament de la democràcia, que solament ens deixa votar cada quatre anys, i d’uns partits polítics que defensen els seus propis interessos primer que no el bé comú. Som alguna cosa més que votants, som ciutadans. Des de la Xarxa ja vam engegar una campanya contra la corrupció a la Ciutat Vella.

Fa temps que hem observat la falta d’interès de l’administració i dels partits polítics a fer entrar veus discordants. No tenen gens de sensibilitat per la participació real. 

Treballem per portar el moviment als barris i descentralitzar-lo; que s’estengui fora de la plaça: volem que tot allò que passi a les places arribi a la resta dels barris. En un primer moment ho fem a través d’assemblees informatives. I també treballem per trobar la manera de donar respostes concretes.

I com traslladar el moviment als barris? Primerament, amb sessions informatives i abonant les propostes que sorgeixin. A cada barri hi ha respostes concretes a situacions concretes. Aquest moviment ha reforçat les associacions i les xarxes veïnals. I malgrat el menyspreu dels polítics, tenim l’esperança d’aconseguir una democràtica més real, més participativa, perquè el moviment ha fet veure que és majoritària aquesta opinió, que desperta una simpatia general, que hi ha molta gent cansada del desvirtuament de la democràcia, i el moviment pot fer que molta gent es posi a traballar per canviar la situació. 

Ara, els partits ho entendran? Ara mateix van desbordats i desorientats. Si més no, haurien de reconèixer que van desbordats. I reconèixer l’actitud crítica, combativa i pacífica del moviment, i que no es pot actuar tan sols amb la porra a la mà. Aquest moviment és una oportunitat per a tothom.

Remei Gómez
Membre de la Xarxa Veïnal de la Ciutat Vella

(Opinió telefònica recollida per VilaWeb.)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any