Els acampats de Barcelona i València acorden d’allargar la protesta

  • L'acampada de plaça Catalunya es proposa d'estendre's als barris · Multitudinària concentració a València

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
29.05.2011 - 23:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després d’un cap de setmana molt intens, amb una polèmica i contundent operació policíaca divendres al matí i la celebració de la Champions dissabte a la nit a Canaletes, una assemblea multitudinària a l’acampada de Barcelona ha decidit aquest vespre de continuar la protesta com a mínim fins dimarts. Els acampats volen descentralitzar als barris la protesta, per la qual cosa necessiten una mica més de temps per a poder-se organitzar.

Abans, a un quart de deu, el cantant Paco Ibáñez, autor de molts temes contra la dictadura franquista i en favor dels oprimits, ha cantat en solidaritat amb l’acampada de plaça de Catalunya.

Continuïtat de l’acampada de València

A l’acampada de València, situada a la rebatejada plaça del 15 de Maig, també s’ha decidit de mantenir la protesta, tot i que no s’ha concretat un termini. Abans de la reunió popular de les vuit, s’ha fet una manifestació conjunta amb ciutats de tot Europa convocada a través de les xarxes socials sota el nom d’European Revolution, en solidaritat amb el violent desallotjament de divendres a la plaça de Catalunya de Barcelona.

Els acampats valencians han presentat avui un decàleg de propostes concretes per a aconseguir una democràcia real en què demanen, entre més aspectes, la limitació de les assignacions econòmiques als càrrecs electes, la reforma de la llei electoral, referèndums sobre afers econòmics d’envergadura i la incapacitació permanent dels polítics condemnats per corrupció.

Manifest de Palma

Els indignats de Palma, per la seva banda, han votat avui al vespre a la plaça d’Espanya el seu manifest, que consta de quatre punts, cap dels quals fa esment al possible desmantellament voluntari de l’acampada. L’esborrany del manifest és un document proposat pel grup de treball de continguts i reclama l’espai públic com a espai polític per a ‘debatre, decidir i actuar’ sobre tots els temes que afecten els ciutadans.

També s’hi diu que el principal objectiu del moviment és ‘establir una democràcia real’ basada en ‘la implicació del poble en tots els àmbits que l’afecten’, i exigeix que ‘les decisions polítiques d’especial transcendència se sotmetin a referèndum vinculant’.

Una altra de les peticions dels acampats de Palma és l’exigència d’ajustos a la llei electoral per a garantir ‘més transparència i més representativitat’. Sol·liciten una llei de responsabilitat política, revisar la llei de finançament de partits, eliminar els privilegis de la classe política i monàrquica, i reconfigurar el sistema de finançament dels sindicats.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any