Tot i que les acampades creixen, la Junta Electoral les prohibirà dissabte i diumenge

  • Una gran repicada ahir a Barcelona va apujar el to de la reivindicació · Milers de joves es concentren a la plaça de l'Ajuntament de Valènciaa

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
20.05.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El moviment de les acampades ha continuat creixent anit. Ahir cinc mil manifestants van fer una gran repicada d’atuells a Barcelona i molts, després de participar en l’assemblea general, han passat la nit a la plaça (reportatge en vídeo, que també inclou els comentaris del periodista David Fernàndez i de l’activista Simona Levi). Malgrat tot, la Junta Electoral Central va optar (pdf) ahir al vespre per prohibir, dissabte i diumenge, tota manifestació. Però els acampats compten mantenir-se fins diumenge.

La decisió de la Junta Electoral crea un important problema als partits i les institucions. Dissabte al matí, a partir de les deu, es veuran obligats a treure de les places els concentrats. Fins ara tot ells s’han mostrat molt preocupats per aquesta perspectiva, tant per les conseqüències que pot tenir en l’ordre públic com per les conseqüències electorals directes que es poden derivar del fet que policies que es podrien identificar amb els diferents governs protagonitzin les dissolucions. A Barcelona PSC i CiU ja s’han discutit sobre si ho haurien de fer la Guàrdia Urbana o els Mossos. A València es donaria la circumstància que la policia és dirigida pel delegat del govern espanyol, per tant del Partit Socialista i el PSPV tem una instrumentalització d’aquest fet des del PP.

Els concentrats, després de rebre la notificació han anunciat que no pensen desallotjar les places. Fins i tot algunes acampades, començant per la de Madrid, han anunciat ja que convertiran la concentració en una manifestació pels carrers de la ciutat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any