Els Chromebooks, a partir del 15 de juny

  • Acer i Samsung seran els primers fabricants de comercialitzar els portàtils amb el Chrome OS de Google

VilaWeb
Redacció
12.05.2011 - 14:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els fabricants Acer i Samsung seran els primers d’oferir Chromebooks, els ordinadors portàtils que faran servir el sistema operatiu Chrome OS de Google. Així ho ha anunciat la companyia californiana, que ha afegit que serien disponibles a partir del 15 de juny. El portàtil de Samsung, amb pantalla de 12,1 polzades, es vendrà als EUA de 429 dòlars en amunt, i el d’Acer, a partir de 349 dòlars. Quant a característiques, el Chromebook de Samsung té vuit hores i mitja d’autonomia i un processador Intel Atom de doble nucli. El d’Acer, d’11,6 polzades i pantalla LCD amb retroil·luminació LED, té una bateria de sis hores en ús continu i el mateix xip d’Intel.

Als EUA es podran començar a fer comandes d’aquests portàtils a partir del 15 de juny a Amazon i Best Buy. Als principals països europeus, entre els quals el nostre, es vendran a través dels principals minoristes.

Chrome OS

Google va presentar el novembre del 2009 el futur Chrome OS, un sistema operatiu pensat especialment per a portàtils de butxaca i que funciona únicament amb aplicacions web. Aquest sistema operatiu no té escriptori; tot s’estructura al voltant del navegador. Tampoc no s’hi ha d’instal·lar res, ni actualitzar-ne cap programa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any