Casasses, Pedrals i la poesia satírica

  • VilaWeb ofereix tota la setmana un especial dedicat a la poesia, en ocasió del 'Barcelona Poesia XXVII Festival Internacional'

VilaWeb
Redacció
12.05.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Comença el XXVII festival internacional ‘Barcelona Poesia‘. Durant la setmana que va de l’11 al 17 de maig VilaWeb us oferirà cada dia un vídeo d’algun dels espectacles i recitals programats. El primer és una peça pròpia (vídeo), amb dos dels protagonistes del festival: els poetes Enric Casasses i Josep Pedrals parlen de poesia satírica: tradició, salut que té, com l’exerciten i com l’executen. I n’ofereixen una mostra pròpia: Casasses recita dos poemes plens de càrrega satírica del seu darrer llibre, ‘Bes Nagana‘ (Edicions de 1984), i Pedrals, el sonet del ‘Cas Vilaró’, que va publicar al diari Ara.

 

La traca d’obertura fou ahir al Palau de la Música Catalana amb la Nit de Poesia al Palau, on es pogueren sentir nou poetes que representaven tot de tendències: des de l’experimentació, sobretot sonora, de Pamela Z, Arnaldo Antunes, Kgafela oa Magogodi, al classicisme de Valentí Puig i de Luis Alberto Cuenca, passant per la transformació de la poesia que propugnen Núria Martínez Vernis, Kirme Uribe, Jerome Rothenberg, Vicenç Altaió. Els poetes convisqueren amb la proposta musical original de Cabo San Roque.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any