Retrets entre Cleries i Capdevila pels expedients de la dependència

  • El conseller diu que se n'han trobat trenta mil en caixes, sense tramitar · L'ex-consellera l'acusa de mentir

VilaWeb
Redacció
06.05.2011 - 09:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La picabaralla entre l’ex-consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, i l’actual conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries, ha viscut avui un nou capítol. En un cara a cara a Catalunya Ràdio, Capdevila ha acusat Cleries de mentir i de posar ‘una cortina de fum per amagar la seva mala gestió a l’hora de resoldre els expedients de la llei de dependència’ (àudio). Les acusacions creuades van començar ahir quan el conseller va dir que s’havien trobat trenta mil expedients de peticions d’ajuts a la Llei de la dependència ‘perduts’, sense tramitar i apilats en caixes (àudio). Capdevila ha dit, a més, que en els tres mesos que Cleries porta al capdavant del departament s’ha produït un ‘alentiment important’ en el ritme de resolució d’expedients i en el desplegament de la Llei.

Cleires va dir ahir que aquests expedients corresponen a 29.271 persones que van demanar l’ajuda de la dependència entre el 2007 i principi del 2009 i va acusar l’anterior govern d’irresponsabilitat. Aquest matí ha afegit que funcionaris del departament que ja hi treballaven en l’anterior legislatura li han explicat que eren sol·licituds d’aplicació de la Llei de la dependència que encara no s’havien tramitat.

Capdevila, per la seva banda, ha declarat que no són expedients ‘amagats i abandonats’ (àudio), sinó que han estat tramitats i executats al llarg de la legislatura anterior, però no s’han tancat perquè corresponen a persones que han mort en el transcurs d’aquest temps.

 L’ex-consellera ha demanat a Cleries que li mostri la documentació i l’ha acusat de fer ‘d’oposició de l’oposició’. I s’ha compromès a demanar disculpes i a rectificar si Cleries és capaç de provar les acusacions.

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any