Homs diu que el pressupost de Presidència es reduirà entre un 35% i un 40%

  • Anuncia una retallada del 10% de les aportacions als mitjans públics i diu que això mostra les prioritats del govern

VilaWeb
Redacció
14.04.2011 - 16:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu del govern català i secretari general de la Presidència, Francesc Homs, ha concretat que el pressupost del seu departament es reduiria entre un 35% i un 40%. Malgrat que encara no ha donat xifres exactes, ha dit que la retallada no seria lineal i que s’hauria de fer un esforç de priorització. També ha garantit la seva aposta pels mitjans públics i per això, ha dit, l’aportació del govern a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) es reduiria un 10%, posant-ho en contraposició amb la retallada a Presidència.

‘Això marca clarament prioritats’, ha dit Homs, que considera que per tal de protegir i reforçar la CCMA s’haurà de fer un sacrifici molt superior’ en altres àmbits que el govern ‘no considera tan prioritaris’. El portaveu del govern ha fet aquestes declaracions en una conferència titulada ‘Rumors de guerra. El futur dels mitjans de comunicació públics’, organitzada pel Màster en Comunicació Política i Social de la Facultat de Comunicació Blanquerna.

Les paraules d’Homs arriben pocs després de la destitució de Saül Gordillo com a director de l’Agència Catalana de Notícies. En aquell cas, el secretari de Comunicació del govern, Josep Martí, va dir a VilaWeb que caldria aplicar ‘criteris d’eficiència i eficàcia i ajustar el pressupost’ de l’ACN, garantint que això no afectaria la plantilla.

També perilla el Baròmetre de la Comunicació per la reducció econòmica de la Generealitat a la Fundacc; i a principi d’abril, el Consorci Local i Comarcal de Comunicació, Comunicàlia, va anunciar que tancava per la manca d’ajut econòmic que fins aleshores havia tingut del govern. De fet, totes aquestes situacions esmentades van portar el Grup de Periodistes Ramon Barnils a emetre un comunicat, fa dos dies, en què mostrava la seva preocupació ‘per l’afebliment de les eines bàsiques de l’Espai Català de Comunicació’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any