El Baròmetre de la Comunicació perilla

  • La Generalitat redueix l'aportació econòmica a la Fundacc, que decidirà aviat si el tanca

VilaWeb
Redacció
06.04.2011 - 13:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Generalitat ha reduït les aportacions econòmiques a la Fundació Audiències de la Comunicació i la Cultura (Fundacc), dins el pla de retallades que s’ha fixat, i això fa perillar la continuïtat del Baròmetre de la Comunicació. Segons fonts del govern, ara es prioritzaran els ajuts a la premsa comarcal i de proximitat; per això l’aportació a la FUNDACC es reduirà molt.

Tot amb tot, la FUNDACC diu que encara no ha rebut cap comunicat oficial i recorda que es deu al patronat, òrgan de govern de la fundació, que és format per la Generalitat i empreses del sector de la comunicació. En un comunicat, també diu que no hi ha pas previst pas de tancar el Baròmetre. Així mateix s’ha expressat el director, Joan Sabaté, a Twitter.

En tot cas, la junta de la fundació es reunirà un dia d’aquests ‘per avaluar la nova situació’. Fins aleshores l’activitat de la FUNDACC continuarà ‘amb normalitat, segons els acords signats per la Generalitat’, els quals expiren el 31 de desembre de 2012. Si finalment es manté el Baròmetre, serà sense la major part de l’aportació econòmica de la Generalitat, uns dos milions d’euros anuals.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any