Rigau vol mantenir la sisena hora només als centres desafavorits

  • Els sindicats avisen que 'serà difícil arribar a un acord' · La consellera justifica la decisió com a una mesura d'estalvi

VilaWeb
Redacció
11.04.2011 - 16:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una de les propostes d’estalvi que ha plantejat la consellera d’Ensenyament Irene Rigau ha estat la supressió de la sisena hora a tots els centres de primària exceptuant aquells centres en entorns socioeconòmics més desafavorits i els alumnes amb necessitats específiques.

Rigau ha explicat que encara no s’han definit els criteris per establir aquesta diferència, però que hi haurà centres on es mantindrà per complet, centres on es mantindrà només en casos especials i una majoria de centres on s’anul·larà.

La sisena hora, que s’aplicava des del curs 2006-2007, era una de les mesures establertes a partir de la Llei d’Educació de Catalunya (LEC).

Rigau també ha proposat ampliar les jornades setmanals dels professors i augmentar l’edat a partir de la qual els professors poden demanar la reducció de la jornada laboral.

Aquestes propostes, que segons la consellera no comporten cap estalvi sinó que són només ‘reorgantizatives’, hauran de ser negociades pel departament i pels sindicats durant les pròximes tres setmanes.

Els sindicats han rebutjat el paquet de reformes de Rigau i han calculat  que 2.800 interins perdrien la feina en cas que s’apliquessin. Roser Font, portaveu d’ensenyament d’UGT, ha dit que ‘serà difícil arribar a un acord’. El Departament d’Ensenyament ha respost als sindicats que no farà fora cap professor.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any