Exigeixen que Rus demane disculpes per la seua actitud amb els minusvàlids

  • El CERMI valencià reclama que ho faça també el PP · El PSOE de la Diputació es mostra indignat

VilaWeb
Redacció
29.03.2011 - 22:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Comité d’Entitats Representants de Persones amb Discapacitat del País Valencià (CERMI) ha demanat aquest dimarts que el president de la Diputació de València, Alfonso Rus, demane disculpes per la seua actitud envers els discapacitats durant una inauguració dissabte passat a Ontinyent. Rus, davant les crítiques d’alguns assitents perquè el nou espai no presenta cap accessibilitat, va comentar que si cal ”agarrem cordes’ per a pujar els discapacitats, als que també es va referir com a ‘pobres minusvàlids’.

Per al CERMI les paraules d’Alfonso Rus són ‘inacceptables’ i frívoles, especialment en el cas del representant d’un organisme com la Diputació, i per això reclamen que ell i el Partit Popular, del que és president provincial, demanen disculpes a la societat valenciana. L’escrit dels representats dels discapacitats denuncia també que els fets demostren la inutilitat de la figura de la Defensora de les Persones amb Discapacitat creada per la Generalitat, ja que és ella qui hauria d’haver actuat abans d’arribar a aquesta situació.
Per la seua banda, el portaveu socialista a la Diputació, Rafael Rubio, ha fet públic un comunicat en què mostra la ‘indignació’ de tot el grup. Rubio exigeix una rectificació immediata i les disculpes públiques de Rus, de qui diu que pateix ‘una incontinència verbal constant’ que fa avergonyir la institució.

El vídeo que recull les paraules del president de la Diputació ha recorregut ja molts programes informatius de distintes cadenes de televisió d’ací i també d’espanyoles. Ara youtube ha avisat que el retirarà per una demanda de violació de la privacitat.

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any