L’Audiència Nacional espanyola investiga si el mural de Pedreguer constitueix un delicte contra la corona

  • El proper dissabte, 19 de març, està previst que Maulets i Endavant pinten el mural amb la imatge del Rei d'Espanya cap per avall tal i com el seu avi resta a Xàtiva. El motiu són els 300 anys de la batalla d'Almansa i el lema '300 anys d'ocupació, 300 anys de resistència'

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
14.03.2011 - 09:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’acció es durà a terme després que per dos vegades el ple de l’ajuntament de Pedreguer haja autoritzat la seua realització gràcies als vots dels partits de l’oposició. L’alcalde popular, Andrés Ferrer, en veure’s impotent per a impedir que es pinte el mural, va decidir anar a l’Audiència Nacional que ara li ha respost que obre diligències per tal d’investigar si l’acció es constitutiva de delicte.

La història es remunta a setembre de l’any 2007, quan tres col·lectius decideixen que volen recordar els 300 anys de la batalla d’Almansa, que va significar la pèrdua dels drets i llibertats per al poble valencià… Maulets, Endavant i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans van demanar autorització al consistori que, amb els vots favorables de l’oposició, PSPV, Bloc i Aixa, va aprovar el mural. Però no és fins el 24 de febrer que es concreta el lloc i la data… seria el 12 de març a la paret de l’aparcament de la Casa de Cultura, la pluja, però ha obligat a endarrerir-ho al proper cat de setmana.

Davant d’aquesta situació, l’alcalde del municipi, Andrés Ferrer, del Parit Popular, ha fet mans i mànigues per tal d’impedir el que considera que produirà una ‘imatge distorsionada’ del municipi. Ferrer, en veure que no ha pogut aturar el mural per vies democràtiques ha decidit acudir a la justícia espanyola, que ara ha anunciat que des de la seua Audiència Nacional, ha incoat diligències i que investiga si el mural podria constituir un delicte d’injúries vers la corona espanyola.

A partir d’aquest moment, totes les actuacions relacionades amb aquesta qüestió passaran a ser secretes, tal i com han notificat a l’ajuntament de Pedreguer des de la mateixa Audiència, que també ha explicat que no actuarà fins que el mural s’haja pintat, cosa que, si tot va com està previst, es farà el proper dissabte 19 de març´.

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any