Europa press

Logo ep

    Maulets de Pedreguer diu que pintaran el mural amb el Rei Joan Carles cap per avall "vulga o no vulga" l'alcalde

    18:1202.10.2007

    ALACANT, 2 d'octubre (EUROPA PRESS)

    El grup Maulets de Pedreguer (Marina Alta) ha afirmat hui que pintaran i col·locaran el mural en què apareixen el Rei Joan Carles i el seu avantpassat Felip V cap per avall "vulga o no vulga" l'alcalde de la població, el popular Andrés Ferrer, després que la setmana passada el ple aprovara una moció que permetia este acte, dins de la campanya "300 anys d'ocupació, 300 anys de resistència".

    Un portaveu d'este grup, Miquel Ballester, ha indicat hui en una compareixença de premsa la voluntat del seu grup de continuar esta iniciativa, tot i que ha indicat que es materialitzarà després del 10 o l'11 d'octubre, després d'oferir als veïns d'esta població una conferència sobre la guerra de Successió i l'enfrontament entre els anomenats "maulets", partidaris de la proclamació com a hereu de l'Arxiduc Carles, i els de Felip V o "botiflers".

    D'esta manera, s'ha mostrat partidari de continuar la moció aprovada dijous passat, 27 de setembre, pel ple municipal de Pedreguer, amb els vots a favor del PSPV-PSOE, Bloc i del grup independent AIXA. En concret, la moció dóna suport a la campanya promoguda per Maulets per a "condemnar els 300 anys d'ocupació espanyola" i "posiciona l'Ajuntament de Pedreguer a favor de l'exercici del dret d'autodeterminació dels Països Catalans".

    Segons costa en la moció, rebutjada pel PP, que governa en minoria, també s'autoritza Maulets a fer un mural, sol·licitat anteriorment, "dins del marc de la legalitat vigent", i l'Ajuntament "vetlarà per a conservar-lo".

    Este mural, segons ha recordat Ballester, va ser proposat el juliol de l'any passat per part de Maulets. En ell apareixen Felip V i Joan Carles I dibuixats cap per avall, recollint en part la tradició de la població valenciana de Xàtiva, que té un quadre de Felip d'Anjou girat, des de la crema de la ciutat durant la guerra de Successió.

    Des de Maulets han recordat que al 2007 ja va aparéixer al llibret de les festes una reproducció d'este mural i que el mes de juliol passat van intentar realitzar-lo, tot i que van desistir per l'oposició del recent elegit alcalde de PP, Andrés Ferrer.

    Tot i això, el grup ha continuat el seu afany i va rebre dijous passat el suport de tots els grups polítics, a excepció dels populars. Així, segons Ballester, realitzaran el mural "vulga o no vulga" Ferrer, ja que entenen que "no vulnera la legalitat" i que es tracta d'"un exercici de la llibertat d'expressió".

    A més, han lamentat que els "mitjans de comunicació hagen vinculat" esta iniciativa amb "el que ha passat a Girona" amb la crema de fotos del Rei, tot i que es mostren d'acord amb estes accions, rebutgen les actuacions de l'Audiència Nacional i han qualificat al cap d'Estat d'"hereu del franquisme".[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies