La dimissió en bloc a Quadern aixeca polseguera

  • Les primeres reaccions polítiques es mostren contundents i demanen explicacions a l'alcalde.

VilaWeb
Redacció
10.03.2011 - 13:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquesta mitjà informava la setmana passada de la renúncia del director i de 8 caps de secció de la revista Quadern; l’entrevista a l’alcalde Manuel Bustos, apareguda al darrer número de la revista i feta per Montse Barderi, del gabinet d’alcaldia, hauria estat el detonant de la dimissió. ES denúncia ‘aquesta nova pràctica intervencionista’ i demana que ‘l’alcalde doni explicacions públiques de la seva actuació en aquest afer’, mentre que Carme Garcia, d’ICV-EUiA, ha dit que Manuel Bustos està ‘asfixiant la ciutat per voler-ho controlar tot’.

Entesa per Sabadell, en un comunicat de premsa fet públic avui mateix, valora com a ‘molt greu aquest fet’ i el considera ‘una mostra més de l’intervencionisme permanent que el partit del govern i els seus servidors pretenen exercir a la societat civil i les seves entitats per beneficiar els interessos polítics de l’alcalde i del PSC’. Un ‘intervencionisme’ que, pels entesistes, porta ‘únicament a la pèrdua de la independència i de la credibilitat de les entitats i de les persones que les dirigeixen’, però que ‘a mig termini comporta el més absolut empobriment social i cultural de la nostra ciutat’.

Carme Garcia tampoc ha estalviat dures crítiques per la situació creada ‘en una de les poques publicacions independents que quedaven a la ciutat’. En declaracions a Vilaweb Sabadell ha retret a l’alcalde ‘el seu intrusisme i afany de protagonisme’, que per Garcia ha deixat a tot el col·lectiu de la revista ‘en un atzucac’ i ha ‘desmuntat el treball de molts anys’. Finalment, ha desitjat que aquesta situació sigui reversible quan es donin en el futur noves condicions de ‘respecte per les produccions independents’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any