EyeOS es fa gran

  • El complet sistema operatiu al núvol desenvolupat a casa nostra acaba d'actualitzar-se a la versió 2.3 · En parlem amb Jordi Collell

VilaWeb
Redacció
08.03.2011 - 20:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els joveníssims David Plaza i Marc Cercós, dissenyadors, i Pau Garcia-Milà, programador, van desenvolupar, el 2005, des d’Olesa de Montserrat, un sistema operatiu basat en la web (webOS) que permet als usuaris d’accedir a programes, documents, fitxers i, en definitiva, al seu escriptori des de qualsevol ordinador, via núvol. EyeOS es defineix com un sistema operatiu virtual i des del 2005 ha guanyat notorietat mundial com un dels millors serveis del gènere: un autèntic sistema operatiu (amb una seixantena d’aplicacions processatext, calendari, correu electrònic…), que no resideix al disc dur de l’usuari, sinó a la xarxa. Des de l’aparició de la primera versió estable 1.0, aquest sistema de codi lliure i multilingüe, no ha parat de sumar usuaris (ja són desenes de milers) i reconeixements. Fa pocs dies EyeOS va presentar la versió 2.3, traduïda a quaranta idiomes i amb seixanta comunitats d’usuaris i desenvolupadors a tot el món. En parlem, a l’Internauta, amb Jordi Collell, cap de comunicació d’EyeOS.

Reconeixements del sector

El 2007 EyeOS va figurar entre els deu finalistes del premi al millor projecte de codi obert de SourceForge.net; el 2008 va ser un dels tres-cents finalistes del premi Webware 100 del portal tecnològic CNet per a distingir els cent millors projectes web 2.0; el 2009 va rebre el Premi Nacional d’Internet de la Generalitat; el 2009 va tancar un acord amb la plataforma per a empreses Mainframe d’IBM.

Podeu escoltar-lo en mp3.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any