Valls celebrarà el Dia de la Dona Treballadora

  • Es donarà el tret de sortida a la campanya “Si ets home…”, enfocada a conscienciar la població sobre la corresponsabilitat de tota la família en les tasques domèstiques

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
03.03.2011 - 13:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La primera tinent d’alcalde, Núria Segú, i la tècnica del Punt d’Atenció a la Dona, Montse Pallejà, han presentat aquest dijous els actes que es faran a Valls en commemoració del Dia de la Dona Treballadora, que es repartiran entre dimarts i dimecres de la setmana que ve. El dimarts 8 de març l’alcalde de Valls llegirà el manifest del Dia Internacional de la Dona a les 12 h a la plaça del Blat. L’endemà al matí, de 10 a 13 h, s’instal·larà un estand informatiu  de la campanya “Si ets home…”, també a la plaça del Blat. Aprofitant que és dia de mercat, el primer acte d’aquesta campanya s’anomena “Si ets home… Fes-la servir”, i consistirà a obsequiar els homes que s’hi apropin amb una bossa reutilitzable per a la compra. A les 20 h, al local social de la Colla Vella, hi haurà una sessió de contes acompanyats per la música d’un saxo a càrrec de la companyia Delícies. Es tracta d’unes narracions que “tracen un paisatge optimista sobre la capacitat femenina d’enfrontar-se a les dificultats”, tal com va explicar Montse Pallejà.

Pel que fa a la campanya “Si ets home…”, vol insistir en el fet que “no és la dona qui ha de fer un esforç de conciliació sinó tota la família”, segons Núria Segú. La campanya realitzarà diverses accions al llarg de l’any, tant de formació com accions que cridin l’atenció i facin reflexionar, com és el cas de la que es durà a terme dimecres vinent. 

Reunió del Consell Consultiu de Dones

El passat dimarts 1 de març es va reunir el Consell Consultiu de les Dones de Valls, constituït l’any passat i format per dones representants de diferents col·lectius, associacions i entitats rellevants de la ciutat, així com membres dels partits amb representació al consistori. La reunió va ser presidida per Núria Segú, en substitució de l’alcalde.

L’objectiu de la reunió del Cosnell Consultiu va ser la presentació dels actes previstos amb motiu de la commemoració, el 8 de març, del Dia Internacional de la Dona. Alhora, es va debatre sobre les diferents activitats a organitzar per part del Punt d’Atenció a la Dona durant l’any 2011 i es informar sobre l’elaboració d’un Pla de Conciliació adreçat a la ciutadania. En la reunió es va presentar la campanya “Si ets home…” i es van recollir propostes d’accions que s’hi poden incloure.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any