Ryanair anul·la divuit rutes a l’aeroport de Girona

  • No s'ha posat d'acord amb la Generalitat per a la renovació del conveni · Suposarà l'acomiadament de 1.700 treballadors

VilaWeb
Redacció
16.02.2011 - 11:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ryanair anul·larà divuit de les rutes que ofereix des de l’aeroport de Girona perquè no s’ha posat d’acord amb la renovació del conveni amb la Generalitat; de les seixanta-quatre connexions actuals es passarà a quaranta-sis. Així ho ha explicat el vice-president de la companyia, Michael Cawley. La reducció de vols suposarà que hi hagi 1,7 milions de passatgers menys a l’any i la reducció de 1.700 llocs de treball, directes i indirectes.

Cawley ha explicat que, tot i obrir la nova base a l’aeroport del Prat, tenien la intenció de continuar potenciar l’aeroport de Girona, però que la decisió decisió de la Generalitat de no renovar el conveni signat amb l’anterior govern els ha fet reduir d’una manera important la seva presència a Girona. Segons l’acord que tenien subscrit, Ryanair rebia set milions i mig d’euros anuals a canvi del compromís de transportar cada any quatre milions de passatgers a Girona.

Ryanair ha criticat també les últimes ajudes que el govern ha donat a Spanair, una aerolínia que, segons Cawley, no és rendible.

El vicepresident de la companyia ha assegurat que ‘el negoci anava bé a Girona’ després de nou anys de creixement i que no s’ha aprofitat per eliminar rutes deficitàries amb l’excusa de la fi dels ajuts. També ha explicat que Ryanair manté ‘bones relacions’ amb Aena, de la que són ‘el client més gran’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any