La policia iraniana blinda Teheran per evitar una marxa contra el règim

  • Tallen les comunicacions a Mousavi · L'Iran acusa els EUA d'interferir en les revoltes

VilaWeb
Redacció
14.02.2011 - 12:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Desenes d’efectius de les forces de seguretat s’han desplegat per la capital de l’Iran, Teheran, per impedir la manifestació prevista pels opositors en solidaritat amb les revoltes populars d’Egipte i Tunísia. Les autoritats iranianes han negat l’autorització als dirigents opositors Mirhosein Mousavi i Mehdi Karubi d’organitzar cap marxa però aquests han reiterat que no aturarien les protestes. A més, la web de Mousavi, Kaleme.com, informa que hi ha diversos vehicles de policia que impedeixen l’accés a la residència del dirigent opositor i que li han tallat el telèfon fix i el mòbil.

La web denuncia que la finalitat d’aquestes restriccions és impedir que Mousavi pugui assistir a la marxa prevista per avui. Cal recordar que l’altre principal líder opositor Karubi, és sota arrest domiciliari des de dimecres passat.

Teheran, que ha demanat a l’ONU que porti Mubàrak davant la justícia, acusa els EUA d’intentar interferir en la revolta egípcia. Així, el president de la cambra iraniana, Alí Lariyaní, ha advertit que Washington vol ‘segrestar i amputar’ la revolució del poble egipci i ha criticat els països de la zona per haver donat suport a l’ex-president Mubàrak i ara aplaudir la seva caiguda per influència dels EUA, segons paraules de Lariyaní, que insistia: ‘Malgrat les conspiracions nord-americanes, som testimonis que la joventut egípcia es manté atenta i per això confiem que transformarà aquesta victòria en un èxit’.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any