Matthew Tree, director de VilaWeb per un dia

  • Va proposar d'obrir una nova secció, 'Fora d'òrbita', amb notícies de països que els mitjans d'aquí no solen tractar

VilaWeb
Redacció
14.02.2011 - 11:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’escriptor Matthew Tree va ser dijous, 10 de febrer, l’onzè director convidat de ‘Quinze directors per un dia’, amb què VilaWeb celebra els quinze anys. Tree va participar en el consell de redacció i va proposar d’obrir una nova secció, ‘Fora d’òrbita’, per a recollir notícies d’alguns països que els mitjans d’aquí no solen tractar. Són països d’origen de les principals comunitats immigrades o que tenen alguna relació especial amb Catalunya.

També va proposar de combinar l’actualitat amb notícies més lleugeres per al lector, rares i divertides, però no per això menys interessants per a entendre la realitat. Per exemple, VilaWeb es va fer ressò de la representació francesa a Eurovisió, que serà en llengua corsa, i d’un projecte de llei romanès de multar les bruixes que no encertin les prediccions.

El director convidat va voler indagar unes acusacions contra l’exèrcit egipci per tortures, detencions i desaparicions de manifestants contraris al règim. Arran del viatge del congrés espanyol a la Guinea, va proposar que s’abordés la situació d’aquell país i que s’expliqués el perquè del viatge, treball que es va recollir en aquesta notícia.

Finalment, va contribuir a preparar l’entrevista amb Montserrat Tura i va participar en un xat amb els lectors (vídeo).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any