El Mobile World Congress de Barcelona desafia la crisi

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
14.02.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La principal fira de la telefonia mòbil torna a ocupar el firal de Barcelona. Malgrat la crisi mundial, enguany són presents al Mobile World Congress mil tres-centes empreses i els organitzadors preveuen que hi passaran, fins dijous, més de cinquanta mil professionals del sector de les comunicacions mòbils, una mica més que no el 2010. Com cada any, a més de l’espai expositiu (que ha augmentat un 9%), el congrés proposa un atapeït programa de conferències (dues-centes cinquanta) i presentacions (com la de la pissarreta tàctil Galaxy Tab 2 de Samsung), una fira paral·lela centrada en el florent sector de les aplicacions (amb dos-cents expositors) i els Global Mobile Awards, que es lliuraran demà.

 

La importància de l’esdeveniment barceloní es pot mesurar amb el rang dels ponents convidats enguany: hi ha caps d’empreses que fabriquen aparells i aplicacions mòbils com Steve Ballmer (Microsoft) i Stephen Elop (Nokia), que divendres van anunciar una aliança estratègica en el terreny dels mòbils, a més de Carol Bartz (Yahoo!), Peter Chou (HTC), Eric Schmidt (Google) i Hans Vestberg (Ericsson), i dels directius de les principals operadores de telefonia mundials.

Empreses catalanes

La fira, com cada any, és aprofitada per les empreses del Principat per fer-se a conèixer internacionalment. Enguany n’hi ha vint-i-una: set que faran conèixer la seva oferta al pavelló propi de la Generalitat; deu més, totes novelles, s’instal·laran a l’APP Planet, l’àrea de la fira destinada als desenvolupadors d’aplicacions mòbils; sis més participaran en el Mobile Venture Forum, una nova jornada que els posarà en contacte amb inversors i operadors de telefonia.

Una de les companyies catalanes presents al Mobile World Congress des de fa anys és Lleida.net, capdavantera mundial en solucions de missatges breus (SMS). VilaWeb n’ha entrevistat fa ben poc el director, Sisco Sapena, en ocasió del quinzè aniversari del diari.

Impacte econòmic

El Mobile World Congress, que fins l’any vinent es farà a Barcelona, deixarà uns dos-cents vint-i-quatre milions d’euros a l’economia de la ciutat, segons dades de la Cambra de Comerç de Barcelona. Els hotels, en concret, preveuen una ocupació del 95% durant la setmana, un 5% més que no el 2010. Del 2006 al 2010, hom estima que la principal fira de mòbils del món ha deixat a Barcelona mil dos-cents milions d’euros.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any