I Mostra Documental de l’horta i del regadiu

  • 'Hortografies' proposa una reflexió sobre el món agrari tradicional i la viabilitat que avui té

VilaWeb
Redacció
11.02.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Onze curts-metratges competeixen en la I Mostra Documental de l’Horta i el Regadiu que aquest cap de setmana es desenvoluparà a la Universitat Politècnica de València (UPV), sota l’organització de la Fundació Assut, secundada pel Centre d’Estudis de l’Horta Nord i per la universitat mateixa. Amb el títol genèric de ‘Hortografies’, la mostra vol ensenyar la realitat de l’horta i dels regadius tradicionals: valors naturals i culturals que la conformen, pressions que amenacen de fer-la desaparèixer i dificultats de trobar-hi alternatives de viabilitat.

El festival és constituït per dos blocs: l’un, ‘Home, horta i regadiu‘, fora de concurs, és una mostra retrospectiva de films, documentals o de ficció, que mostren la realitat dels sistemes de regadiu tradicionals; l’altre és un concurs de curts-metratges documentals de caràcter amateur i relacionat amb el medi rural de la comarca de l’Horta de València, amb els sistemes de regadiu i amb els cultius tradicionals.

Formen el jurat del concurs la periodista Xelo Miralles, el guionista i realitzador Vicent Tamarit, el crític i autor de cinema Antonio Llorens, el geògraf i enginyer agrícola Vicent Sales, i el doctor en geografia Carles Sanchis.

‘Hortografies’ és una de les activitats del III Congrés d’Estudis de l’Horta Nord, que també es desenvoluparà aquest cap de setmana a la UPV, amb el propòsit de reflexionar col·lectivament sobre la realitat de l’Horta de València i de contribuir a dreçar un full de ruta alternatiu que tingui en compte la singularitat de la comarca.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any