Mubàrak origina una enorme batalla campal al centre del Caire

  • El rais envia els seus esbirros, entre ells molts policies de país, a atacar els manifestants a la plaça Tahrir

    Morts i ferits en un intent desesperat del règim per crear un caos que mantingui el dictador en el poder

     

VilaWeb
Redacció
02.02.2011 - 19:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La situació s’ha complicat molt a Egipte les últimes hores. Aquesta tarda partidaris de Mubàrak han atacat els manifestants que estaven concentrats de forma pacífica a la plaça Tahrir, reclamant la marxa del dictador.

L’atac ha estat clarament coordinat ja que diversos grups han entrar a la plaça de forma simultània, molts d’ells muntats en cavalls i camells i armats. Alguns dels agressors que han estat capturats pels manifestants eren policies de paisà als quals se’ls han requisat les identificacions.

Durant hores els manifestants i els contra-manifestants s’han enfrontat a cops i amb rocs en diverses àrees de la gran plaça cairota, que ha anat buidant-se a poc a poc. Els militars que ocupen llocs estratègics de la plaça no han intervingut però han permès les agressions dels partidaris del dictador.

La tensa situació, retransmesa en directe per les càmeres de televisió, ha portat la Unió Europea i els Estats Units a expressar la seva preocupació i ha qualificar d’intolerable l’atac, especialment si es demostra que entre els esbirros del president hi ha membres de la policia.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any