Interior suprimirà la limitació dels 80 km/h en la majoria de carreteres

  • La velocitat variable es començarà a aplicar l'1 de març i la velocitat màxima passarà a ser de 90 km/h a 120 km/h

VilaWeb
Redacció
31.01.2011 - 16:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

A partir de l’u de març només una tercera pert de les carreteres on hi ha la limitació dels 80 km/h. En les altres, s’anirà aplicant, des de demà mateix i progressivament, un model de velocitat variable, en què es podrà anar a un màxim d’entre 90 km/h i 120 km/h, depenent de la via i dels trams. El conseller d’Interior, Felip Puig, ha anunciat avui, tal com es preveia, que eliminaria parcialment la limitació dels 80 Km/h.

En 53 dels 48 quilòmetres on fins ara no es podia circular a més de 80 km/h, la velocitat màxima passa a ser de 90 o de 120 km/h. El propòsit és que en aquests trams, de la C-31, la C-32, la AP-7 i la AP-2, la velocitat variï en funció de factors com la contaminació ambiental, la seguretat i la congestió. Però la variabilitat del límit de velocitat no s’aplicarà plenament fins d’ací a quatre anys, atesa la inversió necessària per a fer-ho possible. De fet, Puig ha anunciat que el departament havia hagut de retallar un 25% la inversió prevista, de més de vuit milions d’euros fins a sis milions.

A la C-31 i a la C-32 ja s’aplica la velocitat variable en l’accés a Barcelona; d’ara endavant s’hi continuarà aplicant, però en comptes d’oscil·lar entre els 40 km/h i els 80 km/h anirà dels 80 km/h fins a un màxim de 120 km/h.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any