Qui hi ha darrere del vídeo més vist de Nadal?

  • L'agència de publicitat portuguesa que l'ha editat ha rebut incomptables consultes de clients potencials

VilaWeb
Redacció
02.01.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Amb quasi quatre milions i mig de visites deu ser el vídeo més popular d’aquest nadal. The Digital Story of the Nativity, or Christmas 2.0 relata amb eines digitals i xarxes socials: Google Maps, Gmail, Google, Facebook, Twitter, Foursquare, Wikipedia i Amazon, el naixement de l’infant Jesús. La idea va ser d’una petita agència de publicitat amb seu a Lisboa. Es diu Excentric i té cinquanta treballadors i ja ha començat a recollir els fruits de l’èxit del vídeo.

Miguel Figueiredo, conseller delegat de l’agència, encara està sorprès del nombre de visites fetes al vídeo. Ha explicat que l’havien fet per explicar als seus clients les moltes possibilitats dels vídeos virals. Volien demostrar que es podien fer coses creatives i obtenir bons resultats. La feina va començar a principi d’octubre; van tardar tres setmanes a tenir la idea i unes tres més a executar-la.

Entre els clients actuals d’Excentric hi ha Vodafone i Unilever, però gràcies a la popularitat del vídeo ja han rebut consultes de potencials clients de tot arreu del món. Figueiredo ha tingut, sens dubte, un bon regal de Nadal.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any