Comença el vot sobre la independència a Barcelona

  • Avui hi ha catorze urnes al barri de la Barceloneta i demà ja seran repartides per tota la ciutat

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.12.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Barcelona Decideix arrenca avui la recollida de vot anticipat de la consulta sobre la independència que es farà el 10 d’abril. Ho fa amb una jornada de prova al barri de la Barceloneta: de nou del matí a vuit del vespre, els veïns poden passar per qualsevol de les catorze urnes habilitades. Hi podrà votar qualsevol persona major de setze anys que resideixi a Barcelona, tot i que es distingiran els veïns del barri de la resta per poder tenir una xifra ajustada de participació en relació amb el nombre total de veïns de la Barceloneta. Alfred Bosch, coordinador de Barcelona Decideix, afirma que la consulta d’avui ‘té molt bon aspecte’ perquè hi ha hagut molt bona connexió entre els veïns.

A les nou del matí, s’obre de manera simbòlica la primera urna, situada a la plaç del Poeta Boscà. I de seguida obriran la resta. El president d’ERC a la ciutat, Jordi Portabella, i els altres tres regidors d’ERC tenen previst d’anar a votar a les deu del matí, a l’urna del Museu d’Història de Catalunya; el mateix lloc on també votaran Joan Laporta i Alfons López Tena i on a la una del migdia es farà una primera valoració de la jornada i es donaran dades avançades de participació. A dos quarts de nou del vespre, comença el recompte de vots i es faran públiques les dades de participació.

La plataforma compta amb més de sis mil voluntaris, té el suport d’unes tres-centes entitats, a banda d’adhesions formals de partits com ara ERC, CiU i la CUP. Tanmateix, diu que són ‘conscient que Barcelona és enorme i que els recursos de la plataforma són escassos’. Per aquest motiu fa una crida perquè totes aquelles persones que estiguin d’acord amb la consulta faci aportacions econòmiques: ‘Sabem que són temps difícil i que hi ha altres prioritats, però la clau de les consultes residirà en les aportacions que rebem’. Com a exemple, posa el cost de repartit bústia a bústia per tot el barri folletons amb explicació sobre la consulta. De fet, reconeix que tot i que ho han pogut fer a la Barceloneta, ara per ara no tenen prou diners per fer-ho a tota la ciutat.

Per a Bosch, ‘és important que entenguem que aquests processos són molt més importants i tenen més pes del que ens pensem. Per molt que hi hagi gent que digui que és il·legal o no vinculant. Si no, fixem-nos com ha acabat l’estatut, aprovat en un referèndum legal, i fixem-nos també en com les consultes sobre la independència que s’han fet durant tot aquest últim any han canviat la mentalitat del país’.

A partir de demà, i durant els propers quatre mesos, hi haurà uns dotze punts de votació repartits per tota la ciutat de Barcelona per recollir el vot anticipat abans el 10 d’abril, data en què es recomptarà tot el vot.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any