David Carabén, director de VilaWeb per un dia

  • El cantant i lletrista de Mishima, el quart dels 'Quinze directors per un dia', va proposar introduir una secció per a comentar la foto de la setmana

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
10.12.2010 - 11:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El cantant i lletrista de Mishima, David Carabén, va ser el dia 9 de desembre el director convidat de VilaWeb, en el marc de la celebració del quinzè aniversari. Carabén va participar al matí en la reunió del consell de redacció i va proposar els temes del dia amb els redactors. Segons Carabén, ‘els periodistes i els lectors ens deixem portar massa per les conferències de premsa i pels esdeveniments i no aturem el carro per dir, posem per cas, que la conferència de premsa no m’interessa tant com saber exactament la posició de cadascú’.  És per això que, a més del seguiment del conflicte dels controladors aeris, va suggerir de fer un perfil biogràfic del fundador de Wikileaks, Julian Assange, amb la voluntat de ‘delimitar què se sap d’aquest personatge i què no’, i d’abordar el consum crític. Aquest últim tema es va traduir en una entrevista amb els responsables de la revista Opcions. Carabén es demana per què podem fer crítica d’una producció cultural –un disc o un quadre– i, en canvi, no en fem de qualsevol producte que comprem i, en general, dels hàbits de consum.

D’àmbit cultural, Carabén va proposar un reportatge sobre les dificultats legals que tenen bars i locals petits per a poder programar música en directe, i les repercussions que el fet té en el sector de la música. Però la proposta més atrevida fou d’introduir la secció de ‘la imatge de la setmana‘, amb dues fotografies comentades per ell mateix. A la tarda va participar en un xat en directe amb els lectors, que podeu consultar aquí.

Pel director convidat ‘un diari m’hauria d’ajudar a veure la realitat d’una manera més clara i a créixer; hauria de fer que demà, després d’haver llegit el diari d’avui, entengués millor el món i tingués maneres millors d’acostar-m’hi’.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any