L’ONU s’oposa a les pressions d’empreses contra Wikileaks

  • L'alta comissària de Drets Humans defensa la prevalença de la lliure expressió, si els tribunals no diuen la contrària · Demà es faran manifestacions de suport a Assange davant el consolat britànic de Barcelona i el consolat suec de València

VilaWeb
Redacció
10.12.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’alta comissària dels Drets Humans de les Nacions Unides, Navi Pillay, va denunciar ahir les pressions d’algunes companyies contra Wikileaks. Segons Pillay, aquestes pressions poden violar el dret de lliure expressió de Wikileaks. ‘Si Wikileaks ha comès cap delicte, que s’incoï un procés judicial, però no s’hauria de fer pressió ni intimidar a través de tercers’, va dir en una conferència de premsa a Ginebra. Visa, Mastercard, Amazon i Paypal han rescindit els comptes de Wikileaks des que el portal de Julian Assange va començar a publicar documents comprometedors de la diplomàcia dels EUA.

‘Estic preocupada per les informacions que indiquen que algunes companyies de banca, targetes de crèdit i proveïdores de serveis d’internet bloquen les donacions a Wikileaks’, va dir Pillay. De passada, la representant de l’ONU va defensar la lliure circulació de la informació, ‘un dret que només pot limitar una instància judicial competent’.

Els atacs de pirates informàtics afins a Wikileaks han entrebancat, aquests últims dies, els sistemes de les companyies Visa, Mastercard, Amazon i Paypal, que han anunciat que liquidaven els serveis que oferien al portal d’Assange.

Les xarxes socials Facebook i Twitter també van tancar el perfil d’un grup d’activistes de suport a Wikileaks al·legant que planificaven atacs il·legals a webs.

Concentracions de suport a Assange

Demà, 11 de desembre, a les sis del vespre, hi haurà concentracions de suport al fundador de Wikileaks, l’australià Julian Assange, davant el consolat britànic de Barcelona i el consolat suec de València. Assange continua arrestat a Londres per presumpta violació de dues noies.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any