Augmenta la pressió sobre Wikileaks

  • La policia britànica rep l'ordre d'arrestar Julian Assange · Les autoritats suïsses li han congelat els comptes bancaris, per valor de 31.000 euros, perquè no resideix a la Confederació

VilaWeb
Redacció
07.12.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La pressió sobre Wikileaks no para d’afeixugar-se. Ahir a última hora la policia del Regne Unit va rebre l’ordre de detenir Julian Assange, responent a una sol·licitud de Suècia per una presumpta violació. Assange, que algunes fonts situen al sud-est d’Anglaterra, pot ser detingut d’ací a poques hores. Ahir també, el banc suís de correus, PostFinance, va congelar-li els comptes, per valor de 31.000 euros. I ahir mateix els servidors suecs de Wikileaks foren atacats de bell nou.

 

Mentrestant, es continuen multiplicant els servidors mirall que s’ofereixen a allotjar i protegir les dades de Wikileaks. Ara com ara, ja són més de cinc-cents.

D’aquests n’hi ha, pel cap baix, dos de catalans: aquest, de la la Carboneria, la casa ocupada del carrer del Comte d’Urgell de Barcelona; i aquest altre, del partit polític Pirates de Catalunya.

Wikileaks amb .cat

El dels Pirates és el primer domini .cat que allotja Wikileaks, però fa quatre dies es va registrar el domini Wikileaks.cat, si bé no se’n sap la propietat perquè el Whois és protegit per una empresa de protecció de dades. Wikileaks proposa aquest formulari a tots els internautes que vulguin convertir-se en servidor mirall i allotjar la seva web.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any